Oekraïense troepen houden de geel-blauwe vlag in de lucht.  / Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken.
Volledig scherm
Oekraïense troepen houden de geel-blauwe vlag in de lucht. / Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken. © Volodymyr Zelensky Telegram / AFP

“Oekraïne heroverde al helft van grondgebied dat Rusland aanvankelijk innam”, zegt Amerikaanse buitenlandminister

UPDATEVan het grondgebied dat Rusland aanvankelijk innam bij de invasie, heeft Oekraïne al de helft heroverd. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken. De Oekraïense president Zelensky zweert wraak na Russische aanvallen op Odesa. De havenstad is deze week meermaals het doelwit geweest van aanvallen. “Raketten tegen vreedzame steden, woningen, een kathedraal... Er kan geen excuus zijn voor Russisch kwaad. Zoals altijd zal dit kwaad verliezen. En er zal zeker een vergelding zijn.” Herlees hier de ontwikkelingen van zondag 23 juli.

58 reacties

  • Timmy Langenberg

    9 maanden geleden
    Ik denk toch dat meneer de minister van buitenlandse zaken zich nogal heel hard vergist. En ik denk ook dat heel wat mensen er goed bij zouden varen om een keer een uurtje of zo, onafhankelijke bronnen te raadplegen i.v.m. hoe de oorlog effectief loopt. De Russen hebben nog steeds sterk de overhand en het Ukrainse leger heeft niet de manschappen, nog de middelen om staande te blijven. Ik neem geen kant in eender welk conflict, maar dat betekend niet dat ik blind ben.
  • Peeters Wim

    9 maanden geleden
    Als je de geschiedenis een beetje kent dan kan je alleen maar voor de Oekraïners zijn. Ik hoop echt dat ze winnen en die Russen daar buiten stampen. Hoe sneller hoe beter.
  • Emiel Van Riet

    9 maanden geleden
    Geef Oekraïne wat ze nodig hebben of de prijs die we betalen zal nog hoger worden
  • Pedro Vanbesien

    9 maanden geleden
    Ik geloof daar niet veel van
  • Eric De Baeremaeker

    9 maanden geleden
    Voor Poetin zijn soldaten nog burgers belangrijk enkel zijn ego is belangrijker . Hij wil in de geschiedenis boeken staan als de bevrijder van Rusland tegen het westen . Zijn burgers zullen dit ingeprent krijgen . De rest van de wereld met uitzondering van enkele landen weten en kennen de waarheid . Dat de ontkenners in het westen zich maar bewust worden van wat de Oekraïners over hebben om van vrijheid te genieten .