AP / AP
Volledig scherm
© AP / AP

Ook grote bosbrand op Corfu: autoriteiten vragen bewoners en toeristen nu al 17 plaatsen te verlaten

Er is nu ook een zware bosbrand uitgebroken op het Griekse eiland Corfu. Bewoners en toeristen in 17 plaatsen wordt gevraagd om te evacueren naar veiliger gebied. Volgens de Griekse autoriteiten hebben de hevige bosbranden op het Griekse eiland Rhodos dan weer de grootste evacuatie uit de geschiedenis van het land op gang gebracht. Zeker 19.000 toeristen moesten worden geëvacueerd naar veiliger oorden, onder wie minstens een zeventigtal Belgen die er met reisorganisatie TUI op vakantie waren en een negentigtal Belgen die een reis boekten met Sunweb. Zowel Sunweb, Corendon als TUI heeft besloten alle vluchten van de komende dagen te annuleren.

LEES OOK:

Bosbranden teisteren Griekenland: 200 Europese brandweerlui helpen bij bestrijding vuur

HITTEKAART. Schroeiend heet met temperaturen tot 46 graden: zo warm wordt het op jouw vakantiebe­stem­ming

38 reacties

  • Kim Dewyn

    9 maanden geleden
    Wij zijn vanavond geëvacueerd nav instructie Griekse overheid. Veel paniek onder de mensen.
  • christiane dewaele

    9 maanden geleden
    Waarom blijven Belegen in de kou staan terwijl andere europeesr burgers wel geevacueerd worden. Weer typisch voor Belgie Verzekeringen dekken in uitzonderlijke gevallen natuurrampen dus hoe moeten de mensen daar overleven Geen hotel waar ze voor betaalden en trek uw plan.
  • Severine Cap

    9 maanden geleden
    Waarom laar Tui zijn geannuleerde vluchten niet leeg vertrekken en vol terug komen eigenlijk ? Ik zit best in met de toeristen en bewoners, verschrikkelijk te weten dat je huis misschien aan het afbranden is. Griekenland brandt bijna elk jaar, sommige branden zijn waarschijnlijk een natuurlijk verschijnsel….sterkte aan allen die eronder lijden en dan vooral nog de bewoners.
  • jurgen vandenbroeke

    9 maanden geleden
    Kan het leger geen vliegtuigen sturen om landgenoten daar weg te halen?
  • karin verwimp

    9 maanden geleden
    Het is niet zozeer dat plastic gaat smeulen Stefan Geutjens. Maar een plastic flesje met nog wat water in, werkt onder de juiste omstandigheden als een brandglas. Als het dan in dorre vegetatie ligt, resulteert dit in brand.