Roos Vanotterdijk (archiefbeeld)© BELGA

Toptalent Roos Vanotterdijk past voor vlinderslag op WK zwemmen vanwege last aan schouder, België pakt twee top vijftien plaatsen op eerste dag

Roos Vanotterdijk heeft zondag verstek laten gaan voor de 100 meter vlinderslag op de wereldkampioenschappen zwemmen in het Japanse Fukuoka. Ook voor de 50 meter vlinder van vrijdag geeft ze forfait. “Haar schouder is onvoldoende hersteld voor deze nummers”, zo meldt de Belgische federatie op Twitter. Met Lucas Henveaux en Valentine Dumont kwamen wel al twee Belgen in actie.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

Roos Vanotterdijk heeft zondag verstek laten gaan voor de 100 meter vlinderslag op de wereldkampioenschappen zwemmen in het Japanse Fukuoka. Ook voor de 50 meter vlinder van vrijdag geeft ze forfait. “Haar schouder is onvoldoende hersteld voor deze nummers”, zo meldt de Belgische federatie op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de 100m rugslag (maandag), 50m rugslag (dinsdag), 100m vrije slag (donderdag), 50m vrije slag (zaterdag) en in de aflossingen zal het toptalent wel van de partij zijn.

Geen finales voor Henveaux en Dumont

Op de 400 meter vrije slag zwom de 22-jarige Lucas Henveaux naar een dertiende plaats gezwommen. De 23-jarige Valentine Dumont behaalde dan weer een vijftiende plaats op de 400 meter vrije slag. Voor beiden was het niet genoeg voor een plek in de finale. Alleen de top acht stootte door naar de finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer