Paul Fierens

Brand in leegstaand gebouw in Mol: kwaad opzet niet uitgesloten

In Mol heeft een zware brand gewoed in een leegstaand bedrijvencomplex aan de Keirlandse Zillen, vlak bij het station van Mol. De vlammen sloegen door het dak naar buiten en veroorzaakten een grote rookpluim. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar kwaad opzet is niet uitgesloten.

In Mol heeft het rond 2.30 uur vannacht zwaar gebrand in een leegstaand bedrijvencomplex aan de Keirlandse Zillen, vlak bij het station van Mol. Het was een treinbestuurder die het vuur opmerkte en de brandweer verwittigde. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al door het dak naar buiten en steeg een enorme rookpluim op. De brandweer kon verhinderen dat het vuur zich verspreidde in de rest van het gebouw en kon ook voorkomen dat het asbestdak van een van de loodsen in het complex mee in de vlammen opging. 

Het complex staat al enkele maanden leeg. Vroeger was er een karting, een lokale radio en een fitness gevestigd. Het is op de plek waar de vroegere fitness was, waar het gebrand heeft. De schade aan het gebouw was al groot door vandalisme, maar de brand heeft nog voor extra schade gezorgd. De brand zorgde er ook voor dat een aantal woningen en appartementen in de buurt vannacht een tijd zonder stroom zaten.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Aangezien er geen activiteiten meer waren in het gebouw en het pand al een tijd leegstond, wordt kwaad opzet niet uitgesloten. De politie doet verder onderzoek.

Ken Berghmans

Meest gelezen