© Twitter Tour de Wallonie

VIDEO. Arnaud De Lie wint in Ronde van Wallonië voor Thibau Nys en Timo Kielich: “Het was al twee maanden geleden dat ik won, dit doet echt deugd”

Arnaud De Lie heeft de tweede etappe in de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. Na net geen 180 kilometer tussen Saint Ghislain en Walcourt klopte hij landgenoten Thibau Nys en Timo Kielich in een massasprint. De 21-jarige sprinter van Lotto Dstny neemt meteen ook de oranje leiderstrui over van Filippo Ganna.

Jens Heylen, belga

Laurenz-Rex, Ceriel Desal, Sander De Pestel, de Nederlander Joris Nieuwenhuis en de Deen Louis Bendixen (Uno X) zetten al snel een vroege vlucht op touw. De vijf bereikten een maximale voorsprong van iets meer dan drie minuten. De Australiër Robert Stannard, vorig jaar eindwinnaar, ging op de laatste hindernis van de dag, de côte des Strépy op 62 kilometer van de aankomst, in de tegenaanval. Samen met Luca Van Boven en de Nederlander Pim Ronhaar kon hij op 41 kilometer bij de kopgroep aansluiten. INEOS Grenadiers, voor leider Ganna, en Lidl-Trek, voor Thibau Nys, hadden er inmiddels voor gezorgd dat de voorsprong van de leiders onder de minuut gezakt was. Met nog dertig kilometer voor de boeg besloot Laurenz Rex het alleen te proberen. Tien kilometer verderop werd hij als laatste vluchter gegrepen. De Fransman Ewan Costiou probeerde daarna een massasprint nog te ontlopen, maar de sprintersploegen lieten zich niet verschalken.

De Lie kon zo zijn veertiende profzege boeken, de vijfde dit seizoen en de eerste sinds hij midden mei bij een zware val in de Driedaagse van Duinkerke een gebroken sleutelbeen, gebroken rib, gebarsten borstbeen en een klaplong opliep. Daarvoor bracht hij de GP Valencia (1.1), twee ritten in de Ster van Bessèges (2.1) en de GP Morbihan (1.Pro) op zijn naam.

“Het was al twee maanden geleden dat ik won. Dat ik in het eigen Wallonië dan nog eens een sprint kan winnen, maakt het extra mooi. Ik ben onderweg ook veel mensen tegengekomen die ik ken”, reageerde De Lie. “Dit doet echt deugd. Het team levert altijd prima werk en het is jammer als je dat dan niet kan afmaken. Ik reed hier ook voor het eerst met mijn broer Axel als teammaat en voor het eerst met Cédric Beullens als laatste man voor mij in de sprint. Ook Sébastien Grignard verdient een speciale vermelding. Hij leverde fantastisch werk. Ik ben het hele team dankbaar. Ik werd perfect afgezet, waarna ik op een dikke 200 meter van de streep mijn sprint kon inzetten. Mooi dat ik ook nog de leiderstrui pak. De tweede keer dit seizoen, ook in Bessèges mocht ik die aantrekken. Morgen in Mont-Saint-Guibert is er een nieuwe kans op een sprint. De aankomst ligt in Louvain-La-Neuve, de studentenstad. Ik was nooit een grote student, maar ik zou daar wel graag winnen”, lacht De Lie. “In de tijdrit van dinsdag zal ik ook voluit gaan, tenzij ik aan het eerste tussenpunt te horen krijg dat Ganna me al op drie minuten gereden heeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer