De Bruyne staat dicht bij comeback bij Manchester City, Erling Haaland krijgt cheque nadat hij ook in nieuw seizoen meteen scoort

Goed nieuws van Kevin De Bruyne: de Rode Duivel staat dicht bij zijn comeback bij Manchester City. Dat vertelde trainer Pep Guardiola na de met 3-5 gewonnen oefenmatch tegen hun Japanse zusterclub Yokohama F. Marinos.

Jens Heylen en Wim Conings

“Hij voelt zich veel, veel, veel beter”, zei Guardiola op het persmoment in Tokio over De Bruyne, die in de gewonnen Champions League-finale van begin vorige maand uitviel met een hamstringblessure. “Ik weet niet of hij al zal spelen tegen Atlético Madrid of Bayern München (de twee volgende oefenwedstrijden van Manchester City, red), want hij moet natuurlijk eerst nog wat trainen, maar hij staat dicht bij zijn comeback.”

City moest zonder De Bruyne wel vol aan de bak in Japan. De enthousiaste thuisploeg voetbalde een dubbele voorsprong bij elkaar, al rechtte de treblewinnaar van vorig seizoen voor de pauze wel de rug. Om het verschil te maken in de tweede periode deed trainer Guardiola een beroep op zijn prijsschutter Erling Haaland.

En de Noor deed gewoon verder waar hij het afgelopen seizoen mee geëindigd was: doelpunten maken. Haaland had slechts zeven minuten nodig om zijn eerste van het nieuwe seizoen tegen de netten te jagen. Op dat moment de 2-3. In de extra tijd legde hij de 3-5-eindstand vast. De Japanners waren onder de indruk en beloonden de matchwinnaar met een cheque van 1 miljoen Japanse yen. Omgerekend ruim 6.300 euro.

Guardiola wist niet alleen goed nieuws te verkondigen over De Bruyne, maar deelde na afloop ook nog mee dat Haaland “vergeleken met vorig seizoen veel fitter is”. De Spaanse T1 is er nu al van overtuigd dat hij “beter is dan vorige jaargang”. Dat belooft voor alle Premier League- en Champions League-tegenstanders in de toekomst...

© AFP

© EPA-EFE

© AFP

Bekijk alle doelpunten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer