Slachtoffer Ion P. werd vermoord in een appartement in de Grétrystraat in Antwerpen.© jtp, rr

Verdachte van moord in Antwerpen opgepakt in Roemenië, 26-jarige zal overgeleverd worden

De verdachte van de moord op Ion P. in de Antwerpse Grétrystraat in april van dit jaar is opgepakt in Roemenië. De 26-jarige Alexandru-Florin J. is opgesloten in de gevangenis in Constanta en zal normaal gezien eerstdaags overgeleverd worden aan ons land.

sare

In een appartement in de Grétrystraat in Antwerpen werd op donderdag 6 april het lichaam van de 37-jarige Roemeen Ion P. aangetroffen, hij was met messteken om het leven gebracht. P. was in de Antwerpse Roemeense gemeenschap bekend als ‘De Chinees’, in de buurt van Grétrystraat kende men hem als de man die steevast met zijn husky aan het wandelen was. De huisgenoot had het lichaam gevonden toen hij thuis kwam van een weekje vakantie. Buren verklaarden dat ze een dag eerder nog gestommel gehoord hadden.

De afdeling Agressie van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) voerde het onderzoek en kon een mogelijke verdachte in beeld krijgen. Die bleek echter al naar het buitenland te zijn gevlucht. Er werd een internationaal arrestatiebevel verspreid en dat leidde recent tot de arrestatie van de man.

LEES OOK. Roemeense man (37) vermoord aangetroffen in appartement: dader wordt opgespoord

Alexandru-Florin J. (26) kon in de buurt van Constanta, een havenstad aan de Zwarte Zee, opgepakt worden. Roemeense media, die uit rechtbanknotulen citeren, zeggen dat de moordverdachte door het gerechtshof in Constanta voor een periode van vijftien dagen in voorlopige hechtenis geplaatst werd. Volgens onze informatie zou de man eerstdaags aan ons land overgeleverd worden. Dan kan hij verhoord worden door de speurders en voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen