Kom je in aanmerking voor een terugbetaling als je je reis door bosbranden moet annuleren?

Het Griekse eiland Rhodos wordt geplaagd door bosbranden. Ook op de eilanden Corfu en Evia zijn er intussen branden uitgebroken. Tienduizenden toeristen zijn al geëvacueerd. Kom je in aanmerking voor een terugbetaling als je door de bosbranden je reis moet annuleren of vervroegd stopzetten?

Waarom is dit belangrijk?

In totaal werden er het voorbije weekend 19.000 toeristen geëvacueerd door bosbranden op het eiland Rhodos. Het vuur vuur woedt hevig rond de badplaats Kiotari, in het dorp Apollona en rond het stuwmeer van Gadoura.

Context: Verschillende reisorganisatoren hebben maatregelen genomen om de Belgische toeristen te evacueren.

  • Volgens de meest recente gegevens heeft de reisorganisator TUI zaterdag zeventig geëvacueerd. Sunweb heeft al negentig toeristen weggehaald. Bij Corendon staat de teller op 200.
  • Intussen heeft de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Griekenland aangepast. Die adviseert nu toeristen om onder meer de instructies van de lokale autoriteiten nauwkeurig o
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer