De families van Evelien (35) en Gaétan (33) in gesprek met Grieken en op de foto met een gastvrije Griekse dame.
Volledig scherm
PREMIUM
De families van Evelien (35) en Gaétan (33) in gesprek met Grieken en op de foto met een gastvrije Griekse dame. © RV / RV

Gestrande Vlamingen over hartverwarmende solidariteit van de Grieken: “Die vrouw is naar de winkel gereden en beginnen koken voor ons”

Na Rhodos, krijgen ook de Griekse eilanden Corfu en Evia af te rekenen met bosbranden. Lucas (20) werd er geëvacueerd, maar besliste niet op de hulp van zijn reisorganisator te wachten. Hij en zijn gezin zochten zelf een alternatieve slaapplek. En ook op Rhodos raken de bosbranden maar niet onder controle. De Belgen die er vastzitten, zijn hun bagage kwijt en slapen nu bij de lokale bevolking. “We barstten samen in tranen uit.”

19 reacties

  • frank van humbeeck

    9 maanden geleden
    Alle mensen die zagen hebben ongelijk. Dit was een spoedig opgezette operatie die er voor heeft gezorgd dat ik en mijn familie veilig zijn aangekomen in België, zonder bagage maar nooit iets tekort gekomen. Bedankt lieve mensen van Rhodos. Efcharistó
  • Christa Everaert

    9 maanden geleden
    Zo kennen we de Grieken , warme en gastvrije mensen. Moeder natuur staat op zijn kop , vuur in de ene plaats en teveel water ergens anders !
  • Johan Francois

    9 maanden geleden
    Zo zijn nu eenmaal de Grieken. Heel lieve, behulpzame en relaxte mensen. Alleen, bij een all-in verblijf kan je dat niet ondervinden. Daarom ga op zoek naar die kleine dorpjes met die prachtige dorpskernen en die authentieke tavernen en restaurants met de echte Griekse keuken. Zalig.
  • Luc De geyter

    9 maanden geleden
    Er is een oplossing voor alles in Griekenland T zal zijn tijd duren maar te komt allemaal goed
  • Othello Soubry

    9 maanden geleden
    Daar ga ik zeker naartoe en zal zeker niet gierig zijn met de bevolking . Een belofte