In het Zwitserse La Chaux-de-Fonds viel een bouwkraan om, daarbij kwam een man om het leven. / In Desio bij Milaan zijn de wegen na een zwaar onweer omgevormd tot rivieren.
Volledig scherm
In het Zwitserse La Chaux-de-Fonds viel een bouwkraan om, daarbij kwam een man om het leven. / In Desio bij Milaan zijn de wegen na een zwaar onweer omgevormd tot rivieren. © AP / RV

LIVE. Noodweer laat ravage achter in noorden van Italië en Zwitserland en schuift op naar het oosten - Vliegveld Palermo dicht wegens bosbranden op Sicilië

UpdateVolgens ESTOFEX, een Europese organisatie die zwaar weer voorspelt, kunnen meerdere landen in het zuidoosten van Europa vandaag nog geraakt worden door het zeer gevaarlijke noodweer waarbij gisteren twee doden en een vijftiental gewonden vielen in het noorden van Italië en in Zwitserland. Dat laatste land kan ook vandaag plaatselijk nog te maken krijgen met extreme hitte en onweers- en hagelbuien, net als delen van Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Servië en Griekenland. Lees alles over de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

17 reacties

  • Bert Vandamme

    9 maanden geleden
    Leuk leven hé in deze wereld-op-zijn-kop? En dat is nog maar het begin, wacht maar wat nog meer op ons afkomt... Nee mensen, dit is niet pessimistisch, dat is realistisch...!
  • Patrick Braekeveldt

    9 maanden geleden
    In juli 2002 juist hetzelfde meegemaakt aan het Gardameer ,hagelbollen als tennisballen !
  • Leon Mertens

    9 maanden geleden
    Was aan het Gardameer twintig jaar geleden heb toen hetzelfde meegemaakt ,sindsdien ga ik op vakantie in eigen land of dichtbij !!
  • Johnny Chanet

    9 maanden geleden
    Twee keer nadenken om nog op vakantie te gaan. Beter in eigen land een woning op de buiten proberen te bemachtigen met nog wat groen, waar je hele jaar door vakantie hebt.
  • Mark Van Puyvelde

    9 maanden geleden
    Ik heb de Pinksterstorm in 2014 meegemaakt met dezelfde grote hagelbollen. De ravage dat dergelijke storm aanricht is enorm. Je kan hier tegen weinig maatregelen treffen. Ik krijg nog steeds kippevel als ik het woord "hagel" hoor.