De gevangenis van Dendermonde is sinds maart dit jaar geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
De gevangenis van Dendermonde is sinds maart dit jaar geopend. © Geert De Rycke / Getty Images

Schulden, cocaïne en chantage: twee cipiers in de cel omdat ze telefoons en drugs gevangenis binnensmokkelden

Twee cipiers van de gevangenis van Dendermonde zitten nu zélf in de cel nadat ze gsm’s en drugs probeerden binnensmokkelen. Dat deden ze mogelijk onder druk van enkele gedetineerden. Uit cijfers blijkt eveneens dat dit geen onbekend fenomeen is in de Vlaamse gevangenissen. “Overal zul je mensen vinden die zich laten verleiden door snel geld... of gebukt gaan onder bedreigingen”, vertelt een anonieme Vlaamse gevangenisdirecteur.

6 reacties

  • Denis Stock

    9 maanden geleden
    Hopelijk verliezen ze niet werk. Het kunnen nu alleszins consultants zijn in dienst van justitie.
  • Yves De Wit

    9 maanden geleden
    als oud gedetineerde, heb ik heel wat gezien tijdens mijn opsluiting.Het probleem met cipiers is niet nieuw. het begint met iets onschuldig als een flesje parfum. daarna een stukje vlees (geen grap), daarna een Dremel slijpschijf die binnengesmokkeld wordt in hun thermosfles, drugs, gsm, en uiteindelijk wapens. Het zijn ook maar mensen met gebreken.
  • Jan Baroen

    9 maanden geleden
    Met de huidige technologie moet het in de praktijk toch mogelijk zijn dat men sowieso nooit mobiel vanuit de gevangenis kan bellen, tenzij vanuit speciale ruimtes die enkel door bevoegd personeel toegankelijk zijn. Gedaan met verboden en illegaal bellen en indien er toch pogingen door gedetineerden ondernomen worden, dan kan men daar toch sancties tegenover stellen, niet? Men maakt het soms heel gemakkelijk voor gedetineerden en dat hoeft toch niet, verboden is verboden, punt.
  • Frank Louman

    9 maanden geleden
    zou toch niet moeilijk moeten zijn om zones te maken waar geen signaal doorkomt dan is het snel gedaan met bellen.
  • RIET HEIRMAN

    9 maanden geleden
    Als er zoveel drugs in de gevangenissen zijn en criminelen vanuit de gevangenis telefonisch hun opdrachten blijven geven kan het niet anders dan zo zijn. Ook via advocaten overigens. Enige oplossing : geen eenmalige controle als 'zie je wel dat we controleren 'maar vaak controleren .