Carles Puigdemont.
Volledig scherm
PREMIUM
Carles Puigdemont. © ANP / EPA

Hoe Puigdemont vanuit Waterloo de Spaanse regeringsvorming kan beslissen

PolitiekDe Spaanse verkiezingen hebben links noch rechts een meerderheid bezorgd. De handvol zetels van de Catalaanse separatisten kunnen beslissen wie als premier in het zadel wordt gehesen. Het gevluchte kopstuk van de Catalanen, Carles Puigdemont (60), woont en werkt intussen zes jaar in België. Zelf schermt Puigdemont zijn privéleven goed af: hij wil geen munitie geven aan tegenstanders in Madrid. Maar hoe leeft hij nu in België? En kan hij binnenkort naar Spanje terugkeren?

6 reacties

  • Philippe Deckers

    9 maanden geleden
    Deze man is een politieke gevangene en het Europese parlement doet niets
  • leo foulon

    9 maanden geleden
    Spanje is nog steeds geen democratie, de gevangenissen zitten vol met politieke gevangen. En sommige van onze landgenoten vinden dat prima
  • guido Bervoets

    9 maanden geleden
    Waarom vormen de twee overwinnaars, de centrumrechtse conservatieven en de linkse socialisten, samen geen regering? Ze zouden een overweldigende meerderheid hebben. Maar zoals dat altijd gaat, zijn niet het land en de bevolking belangrijk, maar wel de eigen politieke belangen en de macht die eraan verbonden is.
  • Bruno Melotte

    9 maanden geleden
    Ik begrijp totaal niet hoe het kan dat die man nog rondloopt in Belgie. Belgie roept elke dag om mensen uit te leveren… en deze man dan die gezocht wordt door Spanje.
  • Frans Peeters

    9 maanden geleden
    Als hij al 6jaar ondergedoken moet zitten om de zittende regering die je wil oppakken zou je niet moeten nadenken om te beslissen