Het Pomphuis

Bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis sluit de deuren: "Niet haalbaar tijdens Oosterweelwerken"

Het bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis, aan de rand van de haven, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de uitbaters zal het door de Oosterweelwerken minstens 5 jaar onmogelijk zijn om het restaurant open te houden. "De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. 

Op 31 december 2023 zal Het Pomphuis Restaurant & Bar voorlopig voor de laatste keer gasten ontvangen. Het restaurant opende in 2002 in een historisch pand naast het Havenhuis en het is intussen een vaste waarde in de stad. De Oosterweelwerken strooien nu roet in het eten.

De werken zijn al even bezig, maar vanaf januari volgend jaar start bouwheer Lantis met de aanleg van de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal, en dat gebeurt vlakbij Het Pomphuis. Doordat een deel van het Albertkanaal wordt versmald, kan ook de eventboot van het restaurant, De Ark, niet op zijn huidige plaats blijven liggen. Volgens Lantis zouden de werken aan de Kanaaltunnels minstens tot 2028 duren.

Over 5 jaar opnieuw open

"De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. Daarom heeft hij besloten om Het Pomphuis te sluiten gedurende de periode van de werken. Dieltjens zal begin 2024 een zaak openen op een andere locatie. Nadat de werken voor de Oosterweelverbinding aan de Kanaaltunnels klaar zijn, plant hij om Het Pomphuis opnieuw te openen.

Enkele jaren na de opening van Het Pomphuis & De Ark, leek het er ook al even op dat de zaak zou moeten sluiten door de Oosterweelverbinding. Toen waren er plannen voor de Lange Wapper Brug, en die zou pal boven het restaurant komen. Die plannen werden uiteindelijk geschrapt.

Meest gelezen