De rugzakken van de jonggidsen van ‘de 14’ uit Schoten en de inhoud ervan liggen te drogen op de piste van een manege in Ravels. “De sfeer is opperbest”, stelt leidster Elena de Lie ouders en andere betrokkenen gerust.© RR

Schotense scoutsgroep geëvacueerd nadat kampplaats in Ravels is ondergelopen: “Er is nooit paniek geweest”

Ravels, Schoten -

Zo’n twintig jonggidsen en hun leidsters van scoutsgroep de 14 uit Schoten Koningshof zijn maandag geëvacueerd omdat hun kampplaats in Ravels onder water was gelopen. “Maar alle meisjes voelen zich prima in ons nieuw onderkomen: een manege in de buurt. Het kamp gaat gewoon verder”, aldus leidster Elena de Lie.

Jan Auman

De 14 is één van de grootste Vlaamse scoutsgroepen. De zowat vierhonderd leden en zestig leiders en leidsters zijn deze maand per tak uitgezwermd over heel België en Europa. De jonggidsen, meisjes van 13 tot 15 jaar, trokken op 15 juli naar Ravels waar ze hun kamp opsloegen op een weide aan de Jachtweg, niet ver van natuurgebied Kijkverdriet dat beheerd wordt door Natuurpunt en het kanaal Dessel-Schoten.

Na overleg met de brandweer ontruimden de jonggidsen van ‘de 14’ hun kampplaats van de ondergelopen weide.© RAWEPO

“De sfeer was opperbest geweest, tot maandag na enkele onweersbuien de greppels rond en door onze kampweide dreigden over te lopen”, vertelt takleidster Elena de Lie. “De brandweer kwam ter plaatse en in overleg hebben we besloten om iedereen te verhuizen naar drogere oorden. Dat gebeurde tijdig en allemaal op een rustige manier. Er is nooit paniek geweest en geen van de meisjes raakte gewond.”

De jonggidsen van de 14 konden gelukkig terecht in een manege in de buurt, in de Mottelstraat. Daar kunnen hun natte spullen nu drogen en is er plaats genoeg om wat er nog rest van het zomerkamp verder door te brengen.

“Ons kamp gaat gewoon verder tot en met maandag 31 juli, zoals gepland”, aldus leidster Elena de Lie. “De sfeer is beter dan ooit. Hier lopen namelijk veel paarden rond en zowat al onze jonggidsen zijn verzot op die dieren. Het toeval wil ook dat ons kampthema dit jaar ‘cowgirls’ is. We konden ons dus geen betere plaats toewensen om terecht te komen.”

De ondergelopen kampplaats aan de Jachtweg in Ravels.© RAWEPO

De jonggidsen vinden de nabijheid van paarden op de alternatieve kampplaats fantastisch.© RR

Aangekomen op de manege.© RAWEPO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht