“Bitcoin zou tegen april 2024 kunnen stijgen tot 180.000 dollar”

Het investeringsonderzoeksbureau Fundstrat denkt dat het waarschijnlijk is dat de koers van Bitcoin met meer dan 500 procent zal stijgen tegen april 2024. Dit is de datum waarop de volgende halving van het digitale goud plaatsvindt, het moment waarop de hoeveelheid Bitcoin die miners kunnen krijgen gehalveerd wordt. 

Waarom is dit belangrijk?

Na een daling tot 16.000 dollar aan het begin van het jaar heeft Bitcoin zich hersteld. De waarde ervan is bijna verdubbeld en schommelt nu rond de 30.000 dollar. Sinds vermogensbeheerder BlackRock heeft aangekondigd van plan te zijn een Bitcoin-spot-ETF te lanceren, is de waarde van het digitale goud met 25 procent gestegen. Volgens Fundstrat is dit nog maar het begin.

In het nieuws: Na bankengroep Standard Chartered heeft nu ook Fundstrat een bullish positie ingenomen ten opzichte van Bitcoin.

  • Het investeringsonderzoeksbureau schat dat de waarde van Bitcoin kan stijgen tot tussen de 140.000 en 180.000 dollar, wat neerkomt op een maximale sprong van 521 procent tegen de halving in april volgend jaar.
  • Eerder deze maand voorspelde Standard Chartered een stijging tot 120.000 dollar.

De essentie: Het is een kwestie van vraag en aanbod.

  • Momenteel
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer