Standard sluit voorbereiding af met gelijkspel in Metz

Vijf dagen voor de competitiestart op het veld van STVV, heeft Standard zijn oefencampagne afgesloten met een 2-2-gelijkspel op bezoek bij de Franse promovendus FC Metz. Renaud Emond scoorde de late gelijkmaker voor de Rouches.

Thomas Standaert

Voor de trip naar Noord-Frankrijk kon Hoefkens niet rekenen op zijn nieuwe aanvoerder Aron Dønnum. De Noorse winger bleef ziek thuis. De Japanse nieuwkomer Hayao Kawabe was er wel weer bij nadat een hielblessure hem aan de kant hield tegen Hertha Berlijn (1-1). Standard startte met zijn typeploeg en keek al snel tegen een achterstand aan na een doelpunt van Maziz (ex-Seraing).

Met een volledig nieuw elftal tussen de lijnen kwamen de Rouches rond het uur langszij. Berberi werkte fraai af op aangeven van Noubi. Tien minuten later klom Metz na een strafschop weer op voorsprong, maar net zoals tegen Hertha kon Standard op het nippertje een nederlaag vermijden. In minuut 89 stond Emond op de juiste plaats om een voorzet van Dewaele binnen te duwen.

STANDARD (1e helft): Bodart - Fossey, Bokadi, Vanheusden, Laursen - O’Neill, Kawabe, Price - Mundle, Ohio, Balikwisha.

STANDARD (2e helft): Henkinet, Noubi, Ngoy, Hautekiet, Dodeigne - Bansé, Berberi, Canak - Ziani (70’ Dewaele), Emond, Ghalidi (80’ Davida).

Doelpunten: 12’ Maziz 1-0, 62’ Berberi 1-1, 72’ Camara (strafschop) 2-1, 89’ Emond 2-2 (BL)