Els Breugelmans (KU Leuven) en Pierre-Alexandre Billiet (Gondola) verwachten opnieuw forse onderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers over de prijzen in de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Breugelmans (KU Leuven) en Pierre-Alexandre Billiet (Gondola) verwachten opnieuw forse onderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers over de prijzen in de supermarkt. © Getty Images / Photo News / rv

Experts voorspellen nieuwe prijzenoorlog in supermarkten: “Zelfs nu kosten weer gedaald zijn, willen sommige leveranciers de prijzen blijven opdrijven”

Er kondigt zich een nieuwe, forse strijd aan om de prijs in de supermarkt. Want hoewel de kosten voor producenten de laatste maanden gedaald zijn, willen ze ook de komende tijd prijsstijgingen blijven doorvoeren. “De aap komt uit de mouw”, stelt retailexpert Pierre-Alexandre Billiet over die houding. Krijgen de merken die prijsstijgingen rond? En wat kan dit betekenen voor de prijs van onze winkelkar?

59 reacties

  • Guy Debock

    9 maanden geleden
    Voor een fles van 75 cl bruisend water op restaurant aan het Gardameer betalen wij nu 1,5 euro!
  • Sam Bedfort

    9 maanden geleden
    Ik dacht dat de markt de prijzen bepaalde. Nu wordt duidelijk dat dat niet het geval is. De prijzen worden gemanipuleerd. Jammer dat velen niet zien wat er aan het gebeuren is.
  • Daniel Ponnet

    9 maanden geleden
    Hallo regering ! Jullie staan er bij en kijken ernaar
  • Ives Ameel

    9 maanden geleden
    Dat zal dan een prijzenoorlog zijn die wij betalen want prijsverhoging gebeurt direct, prijsverlaging daar hebben ze alle tijd voor. Bedrog beloont sjoemelen beloont in die Europa geleid door een bende profiteurs.
  • johan van Oevelen

    9 maanden geleden
    ben ik blij dat ik dicht bij de markt woon. daar kanje nog onderhandelen met de marktkramer (respectvol) om tot een deal te komen als je wat meer aankoopt :) ok dat gaat voor groenten en fruit (soms vlees). de andere artikelen, zoals vroger he, vergelijken vergelijken vergelijken en bonnetjes knippen :)