De Roemeense Donau-haven Constanza.
Volledig scherm
PREMIUM
De Roemeense Donau-haven Constanza. © RV

ANALYSE. Nog 200 meter, en Poetin had NAVO gebombardeerd: moeten we vrezen voor een escalatie?

Russische bommen die inslaan op havenhangars, zo’n 200 meter van de grens met NAVO-land Roemenië. Enkel een graankwestie waar we ons verder niet te veel zorgen moeten om maken? Of is het veel gevaarlijker dan dat? “Wanneer dit wapen gebruikt wordt bij grondaanvallen zoals nu, is het zeer onnauwkeurig.”

62 reacties

  • Marianne wauman

    9 maanden geleden
    Als het moet dat Poetin in oorlog gaat met de Navo mag hij wel tweemaal nadenken, weet hij wel hoe groot zijn grenzen zijn en hij kan ze niet allemaal bewaken en ook de legers van Europa is groot. China is niet van gisteren en zal niet mee in deze oorlog gaan. Je kent het gezegde twee honden vechten om een been, de derde loop ermee heen. En de Russen nemen dit allemaal zo maar aan van Poetin, tot ze de ware toedracht kennen wat hij wil en dat is niet fraai voor zijn eigen bevolking.
  • Karel Van de casserie

    9 maanden geleden
    Als Oekraïne bij de navo komt heeft de navo een sterk land erbij, en hebben ze de Turken niet meer nodig als buffer, Turkije willen ze niet in EU Oekraïne wel, ze zullen Oekraïne heropbouwen met een sterk leger. Dan is alles goed afgedekt. Laat nu de Russen alles opgebruiken …. Dan nog een duwtje geven aan Oekraïne, de Krim terug nemen, want is te belangrijk om daar een slot te zetten op de Russen richting middellandse zee …..
  • louis reinquin

    9 maanden geleden
    Ik denk van wel Rudy Desmedt. Dan hadden de Russen vandaag een mindere rol kunnen spelen.. Men had Patton moeten laten doorstoten. Maar Churchill zat in de weg. Maar ja, het is geschiedenis vandaag bekeken.
  • geert Verschelde

    9 maanden geleden
    Een test, zoals JL Dehaene als eerste minister destijds zei : "Hoe ver kan ik te ver gaan ?".
  • Cindy Magnus

    9 maanden geleden
    Dat is een kwestie van tijd, en iedereen weet dat ook.