De luchthaven van Charleroi tijdens het vorige stakingsweekend van 14 en 15 augustus. Volgende week leggen de Belgische piloten van de lagekostenmaatschappij het werk opnieuw neer.
Volledig scherm
PREMIUM
De luchthaven van Charleroi tijdens het vorige stakingsweekend van 14 en 15 augustus. Volgende week leggen de Belgische piloten van de lagekostenmaatschappij het werk opnieuw neer. © AFP

Opnieuw staking bij Ryanair: met dit trucje achterhaal je nu al of je vlucht geschrapt dreigt te worden

Volgende week (14 en 15 september) zijn de piloten van Ryanair in Charleroi opnieuw van plan het werk neer te leggen. Hoewel de lagekostenmaatschappij steevast erg laat communiceert welke vluchten geannuleerd worden, bestaat er een trucje om toch te achterhalen of jouw vlucht al dan niet in het water dreigt te vallen. Luchtvaartexpert Wouter Dewulf (Universiteit Antwerpen) legt uit.

35 reacties

  • joeri felix

    8 maanden geleden
    Beste oplossing niet meer met Ryanair vliegen en het werkt fantastisch.
  • Christiaan Vernist

    8 maanden geleden
    Degene die kritiek hebben op de staking zijn de profiteurs van de uitbuiting van vlieg personeel. Betaal een correcte prijs voor een ticket. Zo kunnen ze het vliegpersoneel ook een deftig loon uit betalen. Vliegreizen zijn puur luxe van gegoede burgers. Dus ze kunnen makkelijk meer betalen.
  • Marc Vinck

    8 maanden geleden
    Nog wat stakingen en Ryanair vertrekt, bv naar Rijsel of net over de Duitse grens en dan kan Charleroi sluiten. Zou het niet erg vinden en dan kunnen die piloten rustig in een Waalse hangmat gaan liggen.
  • Willy van craen

    8 maanden geleden
    Weer zijn de vakbonden in opstand gekomen. Eigenlijk kunnen ze weer de reizigers pesten. Voor hun een feestdag om op TV te komen. Voor de bevolking een past die stakingen.
  • Ronny Cypers

    8 maanden geleden
    Ik ken ook een goede truc,NOOIT vliegen met Ryanair!! Tis simpel maar efficiënt.