RV / Photo News
Volledig scherm
© RV / Photo News

“Houd u bezig met fietsen”: Theo Francken (N-VA) in de clinch met oud-wielerkam­pi­oen Philippe Gilbert

Oud-wielrenner Philippe Gilbert heeft met een cartoon, waarop hij op een Vlaamse leeuw staat, heel wat opschudding veroorzaakt bij zijn Vlaamse fans - o.a. N-VA-Kamerlid Theo Francken reageerde misnoegd. “Houd u bezig met fietsen en stop met uw Vlaamse supporters te beledigen”, klonk het scherp. Gilbert heeft ondertussen gereageerd op de controverse.

48 reacties

  • Lisette Van Eester

    9 maanden geleden
    Ik vind als men in Monaco gaat wonen men geen kampioenschap van Belgie zou mogen mee rijden. Rijdt dan het kampioenschap van Monaco en daarmee uit.
  • Jef Lois

    9 maanden geleden
    Meneer Francken hebben jullie bij nva en in de Vlaamse regering geen dringende zaken te doen als hier herrie over maken? Het stikstof dossier van Demir, de steeds sneller op lopende schuld van Vlaanderen,kinder opvang, onderwijs, de wachtlijsten, openbaar vervoer ea neen daar zwijgen jullie nva over maar over dit niets zeggende figuurtje daar maken jullie een staas zaak van.
  • Gino Sinnesael

    9 maanden geleden
    Staat FG ook op de vlag van Monaco? Oneerbiedig, en m.i. hypocriet, zeker als je je eigen land ontvlucht om daar geen belastingen te moeten betalen... Wat heeft hij hiermee gewonnen?
  • Marlene De Smedt

    9 maanden geleden
    Johan van Berlo gelooft U echt dat men dan meer crèches zou openen? Men zou waarschijnlijk meer prestigieuze projecten opstarten in Antwerpen...
  • Johan hendrickx

    9 maanden geleden
    Voor zo’n man, halfgod in Wallonië, die met z’n centjes ver weg vd Belgische fiscus in Monaco vertoefd, is respect niet aan de orde.