Marielle De Ridder.© Wim Kempenaers

Moeder van ‘33ste slachtoffer’ Shanti De Corte is opgelucht met uitspraak terreurproces: “Blij dat psychisch lijden erkend wordt”

Marielle De Ridder, de moeder van Shanti De Corte (23), is opgelucht met de uitspraak in het terreurproces. Haar dochter wordt al langer gezien als het 33ste slachtoffer van de aanslagen in Brussel, omdat ze in de nasleep ervan euthanasie onderging wegens ondraaglijk psychisch lijden.

cel, mts

Shanti De Corte zou op 22 maart 2016 met haar klasgenoten op Romereis vertrekken, maar de ontploffende bommen in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem beslisten daar anders over. Fysiek raakte ze niet gewond, maar mentaal bleven de gebeurtenissen wel aan haar knagen. Shanti was al psychisch kwetsbaar en kwam die aanslagen volgens haar moeder nooit te boven. De 23-jarige kreeg op 7 mei 2022 dan ook euthanasie wegens psychisch lijden.

“Ik ben blij dat de jury geluisterd heeft en het lijden van Shanti erkend heeft. Opgelucht ook”, vertelt Marielle De Ridder. “Maar ik ben vooral blij dat het psychisch lijden op zich erkend wordt. Ook voor de andere slachtoffers, die er nu nog zijn en die nog elke dag moeten overleven. Dit is een belangrijke uitspraak voor alle slachtoffers in haar situatie. Ik ben heel blij, voor Shanti.”

“Juridisch gezien was het nochtans niet zo evident”, aldus haar advocate Sanne De Clerck. “Ook al omdat er zes jaar zat tussen de feiten, en haar overlijden. We zijn erg blij dat de jury tot gevolgd is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer