Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Ellende kunnen ze missen als kiespijn: Spa-Francorchamps voor cruciaal weekend in haar voortbestaan

De Formule 1 strijkt komend weekend neer in de Ardennen. Voor wat een zeer belangrijke editie wordt. Francorchamps kan zich geen ellende met files en modderparkings permitteren zoals vorig jaar. En al zeker geen doden. Want hoewel het zeker enkele troeven heeft - het circuit zelf heeft haast mythische proportie -, is het vooral hopen dat de pijnpunten niet extra worden blootgelegd. Of waarom er veel op het spel staat voor het voortbestaan van de Belgische GP.

26 reacties

  • monique bolen

    9 maanden geleden
    Gekend en geêerd door de racers het mooiste circuit ter wereld willen ze weg en waarom de grote landen die er veel geld tegen gooien om ook een F1 wedstrijd willen en Vlamingen die niet kunnen hebben dat de Walen iets hebben dat zij niet hebben.
  • Patrick Van Goubergen

    9 maanden geleden
    je hebt ook nog Zolder
  • Davy Creyf

    9 maanden geleden
    Dit jaar qua file niet veel beter! 3u over 3km! 🤬
  • nick sohier

    9 maanden geleden
    Er is een België geen plek meer voor autosport. Breek dat circuit volledig af,en geef dat terug aan de natuur. Het circuit is moeilijk bereikbaar,elke f1 race giet het met bakken Parking strekken op niets. Hoop dat dit jaar de laatste keer geweest is dat de f1 daar is neergestreken.
  • dirk govaerts

    9 maanden geleden
    zou me niks verbazen mocht fit allemaal opgerakeld worden met doel Spa van de kalender te halen ten voordele van een zandbak circuit. Olav mol had in NL een goed idee . leg een chicane boven op de radion , en bij trainingen (1 extra) er 1x door en niet er door , Data veramelen voor als het regent .. en bij regen op zondag , gewoon door de chicane . Iedereen weet het dus vooraf en iedereen kan data verzamelen .. kost een stuk asfalt , meer niet