Politie vindt armen en benen van vrouw in drijvende koelkast: slachtoffer was wellicht al twee weken dood

Een getuige merkte de koelkast op in het Albertkanaal ter hoogte van Hermalle-sous-Argenteau (Luik).© google street view

Na een melding over een drijvende koelkast in het Albertkanaal nabij het Luikse Hermalle-sous-Argenteau deed de politie in lugubere ontdekking. In de koelkast zaten vier menselijke ledematen: twee armen en twee benen. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

mtm, cel, tg
Bron: Sudinfo

Nabij de brandweerkazerne en tegenover garage ‘Des Sports’ zag een voorbijganger dinsdag een koelkast drijven in het Albertkanaal in Hermalle-sous-Argenteau, een deelgemeente van Oupeye in de provincie Luik. Hij slaagde erin het toestel zelf naar de oever te trekken, waarna hij een misselijkmakende geur opmerkte. Hij besloot contact op te nemen met de lokale ordediensten en hield de koelkast aan de oever tot de agenten arriveerden.

Een team van de scheepvaartpolitie dat toevallig in de buurt was, arriveerde als eerste en haalde de - blijkbaar relatief kleine - koelkast uit het water. Toen de agenten het toestel openden, merkten ze vier menselijke ledematen op: twee armen en twee benen, afkomstig van een vrouw.

Het parket van Luik werd op de hoogte gebracht en er werd een onderzoek geopend en een onderzoeksrechter gevorderd. Een forensisch patholoog en het gerechtelijk labo gingen dinsdag al ter plaatse om vaststellingen te doen. Ook de DVI, de dienst voor de identificatie van slachtoffers, zakte dinsdagnamiddag al naar Hermalle-sous-Argenteau af.

Moeilijk onderzoek

Het belooft een moeilijk onderzoek te worden, want het zal niet evident zijn om te achterhalen waar de koelkast precies in het water werd gedropt. “Het onderzoek bevindt zich nog in de beginfase”, aldus burgemeester Serge Fillot. “Ik ben geschokt dat dergelijke gebeurtenissen in onze regio plaatsvinden. Als burgemeester en als mens hoop ik van harte dat de dader gepakt wordt en zich moet verantwoorden voor zijn daden.”

Twee weken dood

“We weten voorlopig geen identiteit of leeftijd van het slachtoffer”, zegt Catherine Collignon van het parket van Luik. Ze vreest dat het een moeilijk onderzoek wordt.

De onbekende vrouw zou naar verluidt al een week of twee geleden zijn gestorven en er is voorlopig geen match met personen die als vermist zijn opgegeven.

Het is ook niet zeker of de koelkast daar in de buurt in het water is gedumpt. Mogelijk gebeurde dat een eind verderop en is ze afgedreven tot in Hermalle-sous-Argenteau.

Voorlopig dus meer vragen dan antwoorden. Wellicht komt er nog deze week een oproep tot getuigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen