© KV Mechelen

KV Mechelen plukt Wilrijkenaar Doudah gratis weg bij PSV en leent hem meteen uit aan Nederlandse zusterclub, Oum Gouet verlaat KV

KV Mechelen heeft een transfer met oog op de toekomst verricht. Wilrijkse middenvelder Mohammed Amin Doudah wordt overgenomen van PSV en meteen weer uitgeleend aan Helmond Sport. Samuel Oum Gouet verlaat Malinwa dan weer.

Hannes Van Gael

De 20-jarige Doudah maakt een definitieve overstap van PSV naar KV Mechelen, maar hij blijft dit seizoen wel in de KKD actief, de Nederlandse tweede klasse. De jonge Wilrijkenaar met Marokkaanse roots kwam het voorbije jaar uit voor Jong PSV en wordt door Malinwa nog een seizoen bij zusterclub Helmond Sport gestald. Zijn contract bij PSV liep deze zomer af, dus KV moest geen transfersom betalen.

© BELGAIMAGE

Als 10-jarige knaap trok Doudah, die opgroeide op het Kiel, naar de Eindhovense club en daar bleef hij dus tien jaar. In 2020 debuteerde hij als 18-jarige bij Jong PSV op het tweede niveau in Nederland. In het afgelopen seizoen totaliseerde de middenvelder vier assists in twintig wedstrijden voor de Eindhovense beloften.

Mysterieuze blessure

Doudah kwam uit voor de Belgische nationale U15 en U16, maar werd na een zeldzame en mysterieuze blessure niet meer opgeroepen. “Anderhalf jaar lang sukkelde ik met een niet-functionerende ­zenuw in mijn bovenbeen. Als de zenuw niet werkt, werkt de spier automatisch ook niet meer. Ik kon niets meer, zelfs niet meer normaal lopen”, vertelde Doudah in 2021 in een interview met Gazet van Antwerpen.

“Ik moest helemaal van nul beginnen: leren lopen en mijn been leren optillen. In totaal heb ik anderhalf jaar lang gerevalideerd. Ik zag mijn voetbaldroom uiteenspatten. De dokters vertelden over de zeldzaamheid van de blessure en de twijfel sloeg toe.” Maar Doudah bleef werken en werd in april 2021 beloond met zijn eerste profcontract bij PSV.

Toekomsttransfer

Jurgen Streppel, technisch manager van Helmond Sport, reageert via de eigen clubkanalen tevreden op de komst van de Marokkaanse Belg. “De huur van Amin is een mooi voorbeeld van de nauwe samenwerking met KV Mechelen. Dit is een speler die op termijn interessant is voor het eerste team van onze Belgische partnerclub, maar nu al voor ons.”

Oum Gouet vertrekt

Naast een inkomende transfer is er ook uitgaande beweging Achter de Kazerne. Samuel Oum Gouet verhuist naar het Zwitserse Yverdon Sport FC en dat op definitieve basis. De centrale middenvelder droeg 44 keer het shirt van KV, maar werd na het WK, waar hij actief was met Kameroen, naar de B-kern verwezen. Met Mory Konaté heeft Malinwa al een nieuwe centrale middenvelder aangetrokken.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER KV Mechelen