© EPA-EFE

WK VOETBAL. Spanje en Japan hebben ticket voor 1/8ste finales beet, Canada zet scheve situatie recht

Op het WK vrouwenvoetbal hebben Spanje en Japan zich woensdag gekwalificeerd voor de 1/8ste finales. Beide landen wonnen in Nieuw-Zeeland ook hun tweede wedstrijd in groep C.

Bron: BELGA

Japan, de wereldkampioen van 2011, zette in Dunedin Costa Rica opzij met 2-0 na goals van Hikaru Naomoto (25.) en Aoba Fujino (27.). Enkele uren later was Spanje in Auckland een maat te groot voor Zambia. Het werd 5-0 met doelpunten van Teresa Abelleira (9.), Jennifer Hermoso (13., 70.) en Alba Redondo (69., 85.).

Op de eerste speeldag had Spanje met 3-0 gewonnen van Costa Rica en haalde Japan het met 0-5 van Zambia. Volgende week maandag (31 juli) spelen de twee landen in Wellington om de groepswinst. Costa Rica en Zambia zijn uitgeschakeld.

© REUTERS

Canada zet scheve situatie recht tegen Ierland

Canada heeft woensdag op het WK vrouwenvoetbal met 2-1 gewonnen van Ierland.

De Ierse kapitein Katie McCabe bezorgde haar land, een WK-debutant, na amper vier minuten nochtans een droomstart in het Australische Perth. Met een olympisch doelpunt (een hoekschop rechtstreeks in doel) zette ze de groenhemden al snel op 0-1. Net voor de pauze maakte Canada gelijk. Megan Connolly devieerde het leer ongelukkig in eigen doel.

Op het uur mochten de Canadezen een tweede keer vieren na een treffer van Adriana Leon. Het bleek meteen de eindstand.

Op de eerste speeldag had Ierland ook al verloren, met 1-0 van gastland Australië, en speelde Canada 0-0 gelijk tegen Nigeria. Het duel tussen Australië en Nigeria staat donderdag in Brisbane op het programma.

Volgende week maandag (31 juli) zijn de affiches op de slotspeeldag in groep B Canada/Australië en Ierland/Nigeria. De top twee stoot door. Canada leidt voorlopig met 4 op 6 voor Australië (3 op 3), Nigeria (1 op 3) en Ierland (0 op 6).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer