AFP / via REUTERS
Volledig scherm
© AFP / via REUTERS

LIVE. Nu ook bosbranden in Portugal en op Gran Canaria - Verkoold lichaam gevonden op Grieks eiland

Er zijn nu ook bosbranden uitgebroken in Portugal en op het vakantie-eiland Gran Canaria. In Griekenland zullen de temperaturen na de verzengende hitte en bosbranden van de afgelopen dagen vanaf morgen flink dalen. Door het noodweer in Italië zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Het land - van noord tot zuid - gaat wel ook kalmer weer tegemoet: op wat buien na wordt het aangenaam de komende dagen. Ook de brandweermannen in Frankrijk krijgen het iets makkelijker. Alleen in het zuidoosten is er een matige tot hoog risico op bosbranden vandaag en morgen. Volg de recentste ontwikkelingen hier in onze liveblog.

41 reacties

  • Karel Van Biezen

    9 maanden geleden
    De mens zorgt enerzijds voor klimaatopwarming waardoor extremen steeds vaker optreden zoals lange droogtes, extreme regelval, zware stomen enz. en anderzijds zijn bijna alle branden aangestoken door de mens. Door hete temperaturen, wind en droogte kunnen de branden om zich heenslaan en zijn ze verwoestend. Dat is de realiteit die mensen niet graag horen en uit lafheid doen ze dan maar een rondje ontkenning door zichzelf wijs te maken dat het altijd zo geweest, hoewel feiten voor zich spreken.
  • Sam Bedfort

    9 maanden geleden
    De auto's zorgen voor klimaatverandering. Daarom moeten we elektrisch gaan rijden. Ondertussen op de Waddeneilanden en Congo...
  • Frans Peeters

    9 maanden geleden
    Alle koeien doden en allemaal een elektrische auto kopen en het probleem is opgelost volgens onze wetenschappers
  • guido Bervoets

    9 maanden geleden
    Zelfs al zijn de branden aangestoken, de snelheid waarmee het vuur zich verspreid en de praktisch onmogelijke manier om het te blussen, wijzen op zeer grote droogte. Met temperaturen van 40° en meer is het al voldoende om via een stukje glas dor gewas te laten ontvlammen. Verwar oorzaak niet met gevolg.
  • freddy cardoen

    9 maanden geleden
    Wanneer gaan ze nu is eindelijk toegeven dat veel van die branden aangestoken zijn .