© rr

Lommelaar in Peschiera bracht zwaargewonde Duitser naar het ziekenhuis: “Het lijkt hier wel oorlog”

Lommel -

In Peschiera aan het Gardameer heeft vakantieganger Patric Derdaele uit Lommel zich maandagnacht bekommerd om de gewonden door de enorme hagelbollen. “Een Duitser had een bloedende hoofdwonde en een meisje van het hotel was gewond. Ik hield een auto tegen en heb hen naar het ziekenhuis vergezeld. We moesten een hele nacht wachten op hulp door de drukte.”

Marij Wyers

Patric Derdaele, de zaakvoerder van bouwonderneming Groep Derdaele in Lommel, trekt al 25 jaar naar het schilderachtige plaatsje aan het Gardameer om er te ontspannen. “Maandagavond leek het oorlog, alsof we in Oekraïne waren. We stapten net uit een lift toen de stroom uitviel. We geraakten niet in onze hotelkamer met elektrische sleutel en moesten schuilen onder een luifel. Gigantische ‘ijskogels’ vielen neer, nooit gezien. Ze sloegen putten in het gras en alle auto’s op de parking moesten eraan geloven, het leek een autokerkhof.”

Beelden van de hagelstorm in Peschiera op 25 juli 2023.© rr

Patric Derdaele en zijn vriendin bleven ongedeerd, maar een Duitse hotelgast kreeg zo’n hagelbol op zijn hoofd en zat bloedend aan de receptie van het hotel.

Een Duitse hotelgast had een flinke hoofdwonde door een hagelbol.© rr

“Ook een personeelslid, een Roemeens meisje, was gewond. Alle ambulances bleken bezet”, zegt Derdaele. “Ik ben dan de straat op gelopen om een auto tegen te houden. Samen met de gewonden ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Daar zat een massa mensen te wachten op hulp. Een fietsster had opgezwollen handen en armen door de hagelregen.”

Patric is erg aangedaan door de catastrofale taferelen in het ziekenhuis. “Pas om 3 uur kreeg de Duitse hotelgast hulp. Tien hechtingsdraadjes in zijn hoofd. Dat was dus een flinke wonde.”

© rr

Total loss

De auto’s op de parking van het hotel hebben allemaal zware schade, zoals deuken en kapotte ramen.

Alle auto’s op de parking zijn vernield. De ruiten worden dichtgemaakt met plastic voor de dagelijkse regenbuien.© rr

“Met mijn auto kan ik niet meer rijden. Overal ligt glas. Het dakraam is kapot, net zoals de voorruit, koplampen en sensoren. Ik heb een omnium verzekering, dus het voertuig wordt naar België gebracht. Ik hoef mij geen zorgen te maken. Het is veel erger voor mensen die niet zo goed zijn verzekerd, want die moeten alles zelf regelen”, zegt Patric.

Patric Derdaele uit Lommel bij zijn Mercedes. De voorruit en het dakraam zijn verbrijzeld.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer