© AP

Hunter Biden is voor rechter verschenen in Delaware

Hunter Biden (53), zoon van Amerikaans president Joe Biden, is woensdag voor de rechtbank verschenen in de staat Delaware. Hij wordt beschuldigd van belastingsmisdrijven en het overtreden van de wapenwet. Eerder was aangekondigd dat Hunter schuldig zou pleiten op de eerste aanklachten en voor een vonnisafspraak zou gaan over de wapenfeiten.

gjs
Bron: BELGA

Volgens het openbaar ministerie bedroeg zijn belastbaar inkomen in 2017 en 2018 meer dan 1,5 miljoen dollar (1,37 miljoen euro). De daarop verschuldigde belastingen van meer dan 100.000 dollar zou hij beide jaren niet hebben betaald. In 2018 werd hij bovendien aangeklaagd voor onwettig wapenbezit. Hij zou tegen de verkoper zijn drugsverslaving hebben verzwegen. 

Politiek ligt de zaak erg gevoelig. Hunter is al jaren het doelwit van zijn vaders tegenstanders. Die wil zich opnieuw kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen van 2024. Beschuldigingen door Bidens voorganger Donald Trump wakkeren vermoedens aan van een tweedelig rechtssysteem. Dankzij zijn schuldbekentenis zou Hunter er namelijk met een voorwaardelijke straf vanaf kunnen komen, terwijl Trump volgens verschillende Republikeinen een stuk harder wordt aangepakt in de rechtszaken die tegen hem lopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer