© Ivan Elegeert

Eén gewonde bij schuurbrand in Kruibeke

In Kruibeke heeft het gebrand in een schuur waar hooi opgeslagen lag. Een deel van de hooivoorraad vatte vuur en ging in vlammen op. Eén persoon raakte gewond. Eerst was er sprake dat er asbest was vrijgekomen, maar later bevestigde de burgemeester dat dat toch niet het geval was. Volgens niet bevestigde bronnen waren er in die schuur kort voor het uitbreken van de brand nog laswerken bezig. 

De brand ontstond woensdag rond 16.00 uur op de Platteputhoeve aan de Pismolenstraat in Kruibeke. Even voordien waren er naar verluidt nog laswerken gebeurd in de schuur, waar een grote partij hooibalen was opgestapeld. Vermoedelijk is een van de vonken in het droge hooi terechtgekomen en heeft dat voor de brand gezorgd. De brandweer kwam massaal ter plaatse, en had ruim twee uur nodig om de brand te blussen. 

Toch geen asbest

Intussen was door de hitte een groot aantal golfplaten van het dak gesprongen, waardoor de vrees bestond dat er asbestdeeltjes waren vrijgekomen. Daarop stelde de brandweer een ruime veiligheidszone rond het bedrijf in en vroeg ze aan buren in de wijde omgeving van het gehucht Molenberg om ramen en deuren gesloten te houden. Maar rond 21.00 uur kon burgemeester Antoine Denert (D.E.N.E.R.T.) bevestigen dat de golfplaten geen asbest bevatten en er dus geen risico op vervuiling van de omgeving was. 

Eén iemand werd geraakt door het vuur en moest met lichte brandwonden naar het ziekenhuis.

Meest gelezen