Op het vrachtschip Fremantle Highway is brand uitgebroken nadat een elektrische wagen vuur vatte. Gevreesd wordt dat het schip zal zinken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het vrachtschip Fremantle Highway is brand uitgebroken nadat een elektrische wagen vuur vatte. Gevreesd wordt dat het schip zal zinken. © AP

Elektrische wagen zet schip in lichterlaaie. Mag je e-auto binnenkort nog op de ferry?

Een elektrische wagen heeft nabij de kust van de Waddeneilanden voor brand gezorgd op een vrachtschip met nog 3.000 andere auto’s aan boord. Kunnen we in de toekomst met een e-auto nog wel de ferry op, of de trein in de Kanaaltunnel? Want: “Een elektrische wagen die vuur vat, kan je haast niet blussen”, weet expert autotechnologie Mark Pecqueur (Thomas More).

85 reacties

  • Eddy Bronckars

    9 maanden geleden
    Wat gaan ze doen als deze in ondergrondse garage van appartementsgebouw in brand vliegt die kunnen ze zo direct niet buiten krijgen.Verbieden daar te parkeren moeten ze doen.
  • Raphaël Defour

    9 maanden geleden
    Denk hoog tijd dat onze beleidsmensen de realiteit onder ogen zien en dat de veiligheid aspecten m.b.t. tot elektrische wagens zowel bij stalling in de woning, ondergrondse parkings, tunnels en op scheepstransport echt als miserabel onbekend zijn onderkent. Echt hier is geen ander woord voor dat de Emo politiek zonder technische kennis van gevolgen en beheersing zwaar uit de bocht is gegaan.
  • José Lippens

    9 maanden geleden
    Is zoals LPG wagens, maar die zijn wel veilig. Electrische wagens zijn ook te zwaar voor in parkeergarages. Zullen er eerst nog moeten instorten om daarna dure studies te laten uitvoeren. En wij maar extra verzekeringsgeld moeten dokken.
  • Luc De Brandt

    9 maanden geleden
    Heeft men er al bij stilgestaan wat er gaat gebeuren bij brand in een grote ondergrondse garage zoals Brussel Zuidstation of Zaventem? En maar blijven beweren dat elektrische voertuigen de toekomst zijn. Waterstof is de toekomst.
  • RITA MINNAERT

    9 maanden geleden
    Als elektrische wagens niet te blussen vallen hetzij ze ondergedompeld worden dan horen ze niet thuis op een schip die daar niet op voorzien is. Geldt dan ook voor ondergrondse parkings en garages: Volledig akkoord met Werner hieronder. Ludwig Mahieu (Echtgenoot Rita Minnaert)