Code geel: noodnummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm of wateroverlast.© rr

Code geel: noodnummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken woensdag in een persbericht.

gjs
Bron: BELGA

Het KMI heeft vanaf donderdagmorgen 2 uur tot en met vrijdagmorgen 7 uur code geel afgekondigd. De waarschuwingscode geldt voor het grootste deel van Wallonië. Ten zuiden van de Samber en Maas worden gemiddelde neerslaghoeveelheden van 25 tot 30 liter per m² verwacht. Voor Vlaanderen wordt minder neerslag voorspeld en geldt geen waarschuwingscode.

Wie bij storm- en/of wateroverlast bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Er wordt gevraagd om bij voorkeur het e-loket te gebruiken.

Het nummer 1722 dient enkel voor situaties die niet levensbedreigend zijn. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er nog altijd gebeld worden naar 112.

De bedoeling van het e-loket en nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer