© AFP

Twee Nederlanders verdronken na kano-ongeluk in Frankrijk

Twee mannen van 25 en 35 jaar die deel uitmaakten van een groep Nederlandse vakantiegangers zijn na een kano-ongeluk verdronken in het Mathaux-kanaal in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse nieuwssites.

Bron: De Telegraaf

De groep van dertien kwam in draaikolken terecht op een plek waar een wateraanzuigleiding loopt. Het eerste slachtoffer werd snel uit het water gehaald, maar kreeg een hartstilstand en overleed ter plekke, bericht L’Est éclair. De tweede man werd later teruggevonden en overleden verklaard. Een 8-jarig kind zou in shock samen met een andere Nederlander naar het ziekenhuis zijn gevoerd.

De andere negen groepsleden, die verblijven op een camping in Dienville in het departement Aube, zijn ongedeerd. In Dienville huurde de groep kano’s, voordat de vaartocht leidde naar een stuk van het kanaal, tussen Mathaux en Blaincourt-sur-Aube, dat als gevaarlijk wordt beschouwd.

De Nederlandse regionale nieuwssite Het Kontakt meldt dat de slachtoffers schoonbroers zijn en uit Zuid-Holland komen. Het Kontakt heeft het echter over een andere leeftijd voor een van de slachtoffers: 33, niet 35 zoals L’Est éclair bericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer