Bert Heusinkveld - autoriteit in de biometeorologie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Heusinkveld - autoriteit in de biometeorologie. © Klaas De Scheirder / Arnout van der Heijden

Daarom maakt dit kwakkelweer ons zo ongelukkig

Eind juli stijgt het kwik nauwelijks boven de 20 graden uit en om de haverklap krijgen we een plensbui te verwerken. Bovendien duurt dat kwakkelweer nog anderhalve week. We voelen ons futloos, prikkelbaar en ongelukkig. Maar waarom is dat en wat kunnen we eraan doen? Biometeoroloog Bert Heusinkveld van de Wageningen Universiteit legt uit wat plotse weersveranderingen en te weinig zonlicht met ons lijf doen.

76 reacties

  • ynske decuypere

    9 maanden geleden
    Ideaal weer voor de studenten met herexamens!
  • peter destoop

    9 maanden geleden
    Liever wat regen dan dat het land in brand staat. Water hebben we broodnodig, vuur kunnen we missen. Geef ons maar een belgische zomer.
  • Anna de wilde

    9 maanden geleden
    Met die hoge temperaturen van vorige maand gaat de natuur naar de haaien en dan durven ze van een kwakkelzomer te spreken terwijl we nu de normale temperaturen beleven in welke wereld leven deze mensen die dergelijke uitspraken doen, de meerderheid is heel tevreden met het huidige weer , goede nachtrus , de tuin kan herleven en er zullen wel nog zonnige dagen komen 25°C is ideaal
  • Kim Verpoorter

    9 maanden geleden
    In mei en juni toen ik moest werken was het schitterend weer. En nu we thuis zitten alleen maar van dat rotweer. Je zou voor minder depressief worden.
  • Gerda Haubourdyn

    9 maanden geleden
    Heel blij met dit weer. Het gazon mooi groen water in overvloed voor de tuin en vooral wij die kunnen lekker buiten komen en slapen. Het is weer ene die dit verzint want ik hoor geen klagers over ons Belgische zomertje. Moet die verzengende hitte echt niet hebben.