AP
Volledig scherm
© AP

Oekraïne voert “intense en massale aanvallen” uit in tegenoffensief tegen Russische troepen

Na bijna twee maanden van ‘aftasten’ neemt de hoofdmacht van het Oekraïense leger nu deel aan het grootschalig tegenoffensief tegen de Russische bezetter. Functionarissen in Washington spreken anoniem van ‘de grote test’ van het veelbesproken offensief.

12 reacties

  • FRANK ANCKAERT

    9 maanden geleden
    Poetin en zijn fameuse kliek, is de agressor en oorzaak van alle geweld en slachtoffers
  • Bart Timperman

    9 maanden geleden
    Het word tijd dat Poetin en zijn terroristen de rekening gepresenteerd krijgen. Militair zijn ze hun overwicht aan het verliezen en hun economie is al 10 jaar teruggedraaid. Rusland kan deze oorlog niet winnen maar het zal van Poetin zelf afhangen hoelang deze nog zal blijven aanslepen ondanks hun hoge verliezen.
  • jintha peeters

    9 maanden geleden
    onzin dus van het westen . na de leveringen van wapens houden de russen toch maar stand .de vs doet en europa doen dit maar uit eigen belang . de wapen export veridend er miljoenen aan en ondertussen doen ze nog steeds handel met de russen . zelensky is geen haar beter dan de andere . de russen krijgen westerse wapens en kunnen ze na bouwen . en onder tussen krijgt zelensky gratis een modern leger
  • Ludo Hermans

    9 maanden geleden
    De onmacht om m'n land verdedigen, onze politici zijn hard bezig het zelf om zeep te helpen. Daartegen kan je niks doen!
  • Kato De Cock

    9 maanden geleden
    Hopelijk halen ze hun doelen, hoewel het moeilijk lijkt met een ingegraven Rusland. Zolang het Westen langdurig steun wil leveren en Oekraïne wil blijven vechten, maakt het kans om hun volledig territorium terug te verkrijgen. Maar de verliezen zijn intussen erg groot en helaas in deze moderne tijd niet begrijpen dat dit nog bestaat. Net daarom moet Rusland het onderspit delven en meer verliezen dan waar ze mee begonnen.