AP / Benny Proot / Waddenvereniging
Volledig scherm
PREMIUM
© AP / Benny Proot / Waddenvereniging

Wat zou de impact op het Waddengebied zijn als het schip zinkt? “Olie kan diep in de bodem trekken en lange gevolgen hebben”, zegt bioloog

De brand op het vrachtschip Fremantle Highway is nog altijd niet onder controle. Als het schip zinkt, kunnen de gevolgen desastreus zijn voor de trekvogels en zeehonden die er leven. Milieuorganisatie Waddenvereniging wil dat het schip zo ver mogelijk van het gebied wordt afgevoerd. Waarom is het Waddengebied zo kostbaar? “Vergelijk de Waddenzee qua natuur met The Grand Canyon of het Groot Barrièrerif”, zegt Nederlands bioloog Ellen Kuipers.

9 reacties

  • Marc Van Dyck

    9 maanden geleden
    Waarom het schip niet naar een ondiep punt duwen, waar het vast loopt op een zandbank. Dan kan het niet zinken en kan men het gecontroleerd laten uitbranden. Plaats genoeg daar.
  • Ferdinand Nuyts

    9 maanden geleden
    Waar zit nu de Groene Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans nu…? Met groteske vorm van zelfoverschatting. Dit kan een milieuramp worden en dat te danken aan de zogezegde milieuvriendelijke wagens!! Wat gaan ze ons nog allemaal wijsmaken? Alles draait om geld geld en nog eens geld. We graven de put alsmaar dieper! Promotie van e-wagens door onze hogere 'instanties' is misdadig. Het vult hun zakken maar het verarmt de aarde wegens de zeldzame stoffen nodig voor de batterij.
  • Ferdinand Nuyts

    9 maanden geleden
    Het kan niet dikwijls genoeg gezegd worden, Elektrische wagens zouden een totaalverbod moeten krijgen. Niet alleen op ferry's, ook in ondergrondse of overdekte parkings, de ondergrondse trein een verbod om in tunnels te rijden. Dat zou het meest logische zijn. Nu hoor je de groene jongens niet hé.
  • ronny sabbe

    9 maanden geleden
    Dringend verbieden om dergelijke rotzooi nog te vervoeren over water , of te parkeren in parkeergarages .
  • Bob Fréson

    9 maanden geleden
    Dat is uiteindelijk het gelag dat men moet betalen voor de elektrische brol. Maar geen nood wij weten allemaal wie dit gelag zal betalen op termijn met zijn geld maar vooral met zijn gezondheid. De zeeën worden massale radioactief besmette auto-, schepen-, raketten- en bommen kerkhoven.