BELGA / Geert Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA / Geert Van de Velde

3 vragen aan politicoloog Dave Sinardet over stikstofheisa: “Hoelang kan CD&V dit blijven dulden?”

N-VA en Open Vld zetten CD&V (opnieuw) onder druk in de stikstofsaga. Waarom raakt dit dossier maar niet opgelost? Kan CD&V beter de stekker eruit trekken of is er toch nog een oplossing in zicht? Professor politicologie Dave Sinardet (VUB) analyseert: “Het zou absurd zijn om plots een andere meerderheid te vormen.”

47 reacties

  • bob jansens

    9 maanden geleden
    Eigenlijk kan men de vraag stellen of CD&V nog wel kiezers wil. ARCO = 800.000 kiezers weg; Stikstof decreet = alle grote internationale bedrijven weg (dus massa werklozen) Taxshift= de rekening voor wanbeleid doorschuiven naar de 50-plussers = stemmen van alle gepensioneerden en bijna gepensioneerden weg. Gelukkig werd de taxshift gekelderd door MR. Ter herinnering ook Vooruit, Groen en OVLD waren het eens met de taxshift
  • ruddy claerhout

    9 maanden geleden
    Cd&v probeer jullie punten te bereiken met een wisselmeerderheid, je kunt er U kiezers een dienst mee bewijzen!
  • malfait christian

    9 maanden geleden
    Mahdi kan zeggen, we hebben liever een index van de kinderbijslag dan een chemiereus die honderden mensen tewerkstelt. Uiteindelijk zullen we niemand meer vinden in dit land die nog wil investeren. De brave burger zal het verschil bijleggen.
  • oswald billiet

    9 maanden geleden
    De CD&V kon niet anders dan dit niet meer te dulden. Wat het NVA nu voorstelt is eigenlijk en soort noodgreep voor haar eigen belangen en waarbij ze bereid is " haar" regering in feitelijke nutteloosheid te storten. Wanneer de RvS zou afwijzen dan is de enige oplossing: veel water bijbrengen om de wijn te verzachten. Er voor zorgen dat de jonge boeren en ook Eneos het licht zien dat levensnoodzakelijk is.
  • Norbert Bauwens

    9 maanden geleden
    Dat akkoord was al rond en ook goedgekeurd door de CD&V. Vermoedelijk na ruggespraak met het Boerensyndikaat gaan ze op de rem staan. De reden is duidelijk. De boeren hebben hen vermoedlijk in het oor gefluisterd hoe ze de volgende keer gean stemmen en nu zijn ze in paniek omdat ze dan hun vetbetaald postje kunnen verliezen.