Sneeuw ruimen in de zomer.© dpa/picture alliance via Getty

Zuid-Europa kreunt onder de hitte, en in zuiden van Duitsland valt er sneeuw: “Volledig bedekt met sneeuwtapijt”

Terwijl grote delen van Europa kreunen onder de hitte heeft het in het zuiden van Duitsland gesneeuwd. Zeer uitzonderlijk, zeggen de uitbaters van bergrestaurantjes en kabelbanen. In plaats van parasols buiten te zetten moesten ze hun sneeuwblazers van stal halen.

tg

Het weer doet raar. Bij ons lijkt het wel herfst, in Italië en Griekenland maar ook in andere delen van Europa is het bloedheet en kampen ze met bosbranden. En in het zuiden van Duitsland is het plots beginnen sneeuwen. In de nacht van dinsdag op woensdag is de temperatuur er tot onder het vriespunt gedoken en is de regen overgegaan in sneeuw.

Op de Nebelhorn in Allgaü, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen, ligt er op 2.224 meter zo’n 13 centimeter en werd er woensdag- en donderdagochtend sneeuw geruimd.

Prachtig groen

“We krijgen in de zomer veel bergwandelaars. Het is hier normaal prachtig groen in deze tijd van het jaar. Een de weides staan vol bloemen. Maar daar is nu weinig van te merken. Alles is bedekt met een sneeuwtapijt”, klinkt het bij de toeristische dienst.

Sommige wandelaars zijn verrast en niet gekleed op het winterweer in de zomer. Anderen zeggen dat ze er speciaal voor gekomen zijn en dragen mutsen en handschoenen. “Die moeten wel uit als we straks naar beneden gaan, want in het dal is het volop zomer en lopen mensen in short”, zeggen wandelaars.

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer