© SVH

Huwelijksaanzoek op Antwerpse kathedraal: ook stadsgids mee in complot

Antwerpser kan een huwelijksaanzoek niet zijn. Olivier Van de Vorst (27) uit Berchem koos de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal uit om zijn vriendin Sofie Bogaert (26) ten huwelijk te vragen.

Sven Van Haezendonck

Olivier had alles mee om afgelopen woensdag van zijn aanzoek een romantische hoogvlieger te maken: het zonnetje was van de partij en iedereen die betrokken werd om de verrassing voor zijn geliefde te doen slagen, werkte wat graag mee.

Zo stuurde Sofie’s bazin haar woensdagmorgen weg van het werk. “Ik was een beetje ongerust, ik dacht dat ik mijn C4 zou krijgen”, zegt Sofie. In haar auto lag een opdracht. “Ze moest een raadsel oplossen dat haar tot bij de toren bracht. Dat is gelukt”, zegt Olivier. Hij had voor haar een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwetoren geregeld. “Ik was eigenlijk al van plan om haar te vragen tijdens onze vakantie in Spanje, maar de ring was nog niet klaar. Door een ingeving ben ik op de site van de stad gaan kijken. Zo kwam ik uit bij de toren”, vertelt hij.

Stadsgids

Aan de voet van de trots van Antwerpen stond een stadsgids met een groep haar op te wachten. “Een privérondleiding was niet mogelijk”, zegt Olivier. Wat Sofie niet wist, was dat haar toekomstige verloofde zich in de buurt had verstopt om als laatste mee de toren te beklimmen. Met de hulp van een wachter en de gids, die in het complot betrokken waren, geraakte de jongeman ongezien mee boven. En dat bleef hij al die tijd, tot de groep het panorama op zo’n honderd meter hoogte bereikte.

Daar kwam plots haar Olivier tevoorschijn, die een knieval maakte en zijn Sofie ten huwelijk vroeg. Overmand door emoties zei ze overtuigd ja. “We leerden elkaar een jaar en acht maanden geleden tijdens een housewarming van een gemeenschappelijke vriendin. Na enkele dates voelde het meteen goed aan en snel daarna woonden we samen, een ideale relatietest”, vertellen Olivier en Sofie.

Het jonge paar woont samen in Berchem. Wanneer ze gaan trouwen, hebben ze nog niet beslist.

© SVH

© SVH

© SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER