© REUTERS

Duizenden Israëliërs protesteren opnieuw in Tel Aviv tegen justitiehervorming

In Tel Aviv zijn donderdagavond opnieuw duizenden Israëliërs op straat gekomen om te protesteren tegen de verzwakking van de rechterlijke macht en tegen de rechts-religieuze regering. Volgens mediaberichten behoort een harder politieoptreden tegen de demonstranten intussen tot de mogelijkheden.

Bron: BELGA

Israëlische media schrijven dat de politie overweegt om wapenstokken, verdovingsgranaten en traangas in te zetten tegen de betogers. Ook de organisatoren van het protest hadden aangegeven dat ze “de strijd zouden intensiveren”, maar ze beklemtonen wel dat het gebruik van geweld moet worden vermeden.

Het Israëlische parlement heeft maandag ingestemd met een wetsontwerp dat de bevoegdheden van het Hooggerechtshof inperkt. Het wetsontwerp maakt deel van een ruimere hervorming van de gerechtelijke macht in Israël. De stemming heeft het protest nog verder doen oplaaien.  

Critici vinden dat de justitiehervorming het evenwicht tussen de verschillende machten verstoort en het democratisch karakter van het land bedreigt.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer