Foto ter illustratie
Peter Reekmans

75 bestuurders per dag rijden te snel op nieuwe trajectcontrole in Kleistraat in Hoeselt 

Tussen midden juni en midden juli hebben elke dag gemiddeld 75 automobilisten te snel gereden in de Kleistraat in Hoeselt. De gemeente heeft er in juni de maximumsnelheid verlaagd en een trajectcontrole ingevoerd. In de vier andere straten met een trajectcontrole worden gemiddeld drie automobilisten per dag betrapt. 

In Hoeselt zijn in juni 5 trajectcontroles ingevoerd, in de Lindekapelstraat, Pasbrugstraat, Groenstraat, Nederstraat en de Kleistraat. In de meeste straten worden gemiddeld drie bestuurders per dag betrapt op te snel rijden. Maar in de Kleistraat piekt dat aantal, tot gemiddeld 75 overtreders per dag.

Veel mensen rijden nog op automatische piloot en letten niet op de borden

Bert Vertessen, schepen van Mobiliteit

"Veel mensen rijden daar nog op automatische piloot en letten niet goed op de borden", denkt schepen van Mobiliteit Bert Vertessen (N-VA). "Want we hebben daar een snelheidsverlaging doorgevoerd, van 70 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur." Ook burgemeester Werner Raskin (VLD Plus) kreeg al een snelheidsboete in de bus. "Ja, niet leuk. We zullen ons allemaal moeten aanpassen", reageert hij.

Vanaf midden augustus komt er nog een trajectcontrole bij in Hoeselt, in de Gansterenstraat. En later ook nog een in de Nieuwe Baan in Alt-Hoeselt

Meest gelezen