Politie zet helikopter in om fietsende inbreker op E40 te klissen

© pn

Na een klopjacht, waarbij zelfs een helikopter werd ingezet, heeft de politie vrijdag twee inbrekers weten te klissen. Eentje fietste op de E40.

pdx

Twee inbrekers drongen gisteren een woning in de Oosterzelestraat binnen, niet ver van het op- en afrittencomplex van de E40. Een patrouille van de Federale Wegpolitie, die in Wetteren een post heeft nabij de autosnelweg, merkte een duo mannen dat zich verdacht gedroeg op. Ze besloot over te gaan tot een controle, waarbij beide heren de benen probeerden te nemen.

Intussen was bij de politie al een melding binnengelopen van de bewuste inbraak. De link werd meteen gelegd tussen de feiten en het duo.

Een van de twee criminelen kon vrij snel ingerekend worden, maar de tweede sloeg op de vlucht met een fiets. Waarop de politie meteen besloot om de grote middelen in te zetten voor een heuse klopjacht. Zelfs de helikopter werd van stal gehaald om de tweede inbreker vanuit de lucht te volgen en te klissen.

Fietsen op E40

De man in kwestie nam onverantwoorde risico’s en reed zelfs met zijn tweewieler op de autosnelweg in de richting van Aalst. Niet alleen gevaarlijk, maar ook niet bijster snugger, want zo bleef hij natuurlijk makkelijk in het vizier van de politie.

Ondertussen was er al versterking gekomen van agenten uit de politiezones Lede/Erpe-Mere en Zottegem. De voortvluchtige inbreker kon uiteindelijk op de E40 in Oordegem worden ingerekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen