De schoen en de stijgijzers van de 38-jarige Duitser.
Volledig scherm
De schoen en de stijgijzers van de 38-jarige Duitser. © via REUTERS

Smeltende gletsjer in Zwitserse Alpen onthult lichaam van Duitse man die 37 jaar geleden spoorloos verdween

In de Zwitserse plaats Zermatt zijn de stoffelijke resten gevonden van een Duitse bergbeklimmer (38) die in 1986 verdween tijdens een wandeling. Twee weken geleden deden bergbeklimmers de lugubere ontdekking. Door de opwarming van het gebied worden steeds meer menselijke resten van vermiste alpinisten teruggevonden.

5 reacties

  • Wendy Vandereyken

    9 maanden geleden
    Inderdaad, zo heeft de klimaatverandering toch nog een positieve kant. Veel van die vermiste personen worden nu eindelijk gevonden. Voor de nabestaanden is dit heel belangrijk om na al die jaren eindelijk duidelijkheid te krijgen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
  • Geert Peeters

    9 maanden geleden
    Dat wordt een echte schattenjacht. Toch nog ergens goed voor dan de opwarming.
  • Syl ploy

    9 maanden geleden
    Hoe ongelofelijk dankbaar zullen de nabestaanden zijn dat ze uiteindelijk hun dierbaren kunnen begraven en ze zelf kunnen berusten omdat ze nu eindelijk kunnen afsluiten.
  • Sven Clauw

    9 maanden geleden
    Een gletsjer bestaat uit vele kuilen en barsten, hij zal waarschijnlijk ergens in gesukkeld en overleden zijn. Als hij aan de oppervlakte overleden was hadden ze hem wel gevonden. En de mensen die daar wonen gaan wel weten hoeveel ijs er verdwenen is de laatste decennia, dat wordt daar nauwkeurig in gemeten, dus neen het ijs is niet even dik als ik de jaren 80 🙄
  • Theo Van Hoof

    9 maanden geleden
    RIP. Het ijs is al meer dan 100 jaar aan het smelten. Een bezoek aan het info centrum op de Grossglockner maakt je dat wel duidelijk.