Een Oekraïens militair voertuig nadert de Russische verdedingslinie van drakentanden
Volledig scherm
Een Oekraïens militair voertuig nadert de Russische verdedingslinie van drakentanden © Twitter

Oekraïens leger bereikt voor het eerst Russische antitankmuur met drakentanden

Oekraïense troepen zijn voor het eerst te zien bij een kilometerslange verdedigingslinie met drakentanden van de Russen. Dat moet blijken uit een video die circuleert op sociale media. Het Oekraïense tegenoffensief, dat inmiddels zeven weken aan de gang is, lijkt deze week in een stroomversnelling gekomen.

18 reacties

  • Marc Spandel

    9 maanden geleden
    Ach, sinds WWII heeft het leger speciale voertuigen met opgevouwen bruggen die over greppels enz. kunnen aangebracht worden. Tanks kunnen met geschikte munitie korte metten maken met in de weg staande drakentanden om een doorgang te forceren. En... het is geen slecht idee om met een paar oude rusissche tanks een diepe greppel op te vullen zodat de Oekraïense tanks er gewoon over kunnen rijden. Ook een geschikt raketje zou al x- drakentanden kunnen 'neutraliseren'...
  • Jan Vannuffelen

    9 maanden geleden
    Misschien is dat een eerste onderdeel van een brug?
  • Dieter Verhaeghe

    9 maanden geleden
    De Russen zal niet volhouden voor nog twee jaar erbij
  • Bart Timperman

    9 maanden geleden
    Een echte aanval is dit niet omdat er maar één tank is. Om een echte aanval te plegen is er een tankformatie nodig. De basisformatie bestaat altijd uit vier tanks. Daarachter heb je er dan twaalf of dertien. Dit gaat duidelijk over het vergaren van informatie, of het maximaliseren van Russische verliezen of om een gat in de verdedigingsmuur te krijgen.
  • bruno draulans

    9 maanden geleden
    De enige manier om over de greppel en daarna over de tanden te geraken is resp. De gracht dicht kappen en een molshoop over de tanden te leggen met een buldozer. Zo deden de geallieerden in WW2 dat ook.