© BELGA

Vlucht vanop Antwerp Airport vertrekt met fikse vertraging omdat Nederlander “afspraak vergeten was”

Deurne -

Vakantiegangers die vrijdag vanop Antwerp Airport naar de Spaanse zon wilden vertrekken, zagen hun plannen danig in het water vallen. De vlucht vertrok met een uur vertraging omdat een passagier het vliegtuig op het allerlaatste moment wilde verlaten. Hij was naar eigen zeggen “een afspraak vergeten”, de Nederlander werd een tijdlang bestuurlijk aangehouden.

jtp

De feiten speelden zich af omstreeks 14u. De vlucht naar Malaga stond vertrekkensklaar, maar dat was zonder een Nederlandse passagier gerekend. “De man stapte als laatste op het vliegtuig op en ging helemaal naar achter in het toestel. Daar maakte hij rechtsomkeer, de man wilde opnieuw afstappen. Hij had naar eigen zeggen een andere afspraak die hij vergeten was”, zegt woordvoerder Jana Verdegem van de federale politie.

De cabin crew vertrouwde het zaakje niet helemaal en verwittigde de luchtvaartpolitie. Daar was de Nederlandse man niet mee opgezet. Hij verzette zich hevig en werd door de politie bestuurlijk aangehouden. Na verhoor en fouille mocht hij beschikken. De politie stelde een proces-verbaal voor weerspannigheid op. Wat de man bezielde, is nog steeds niet volledig duidelijk.

Om geen enkel risico te lopen, besloot de politie een sweeping uit te voeren op de vlucht. Alle passagiers moesten het toestel opnieuw verlaten en plaatsnemen aan de gate. De vlucht van TUI, die gepland stond te vertrekken om 14.25u, vertrok uiteindelijk met iets meer dan een uur vertraging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen