De Kempense hardstylegod dj Yolotanker staat dit weekend voor het eerst op Tomorrowland.© Joris Herregods

Dj Yolotanker brengt Herentalse hardstyle voor het eerst naar Tomorrowland: “Benieuwd wat het gaat geven bij internationaal publiek”

Een uit de hand gelopen trouwfeestdj, zo beschrijft Yorrick Lodewyckx (29) aka Dj Yolotanker zichzelf. Maar die carrière blijkt dan toch wel heel erg uit de hand gelopen te zijn. Vrijdag staat de Herentalse hardstylemaster voor het eerst op het Risepodium van Tomorrowland. “Dat ik op dezelfde dag als Tiësto op hetzelfde festival mag draaien, is echt wel maf.”

Tess Jacobs

“Ik kondigde eerder al eens aan dat ik op Tomorrowland ging draaien, maar dat was toen fake news”, grinnikt Yolotanker. De setting wijkt dan ook af van waar Yorrick voornamelijk platen draait. “Op volksfeesten, scouts- en chirofuiven voel ik me als een vis in het water. Hier komt echt wel de elite van de danswereld samen. Die goedkeuring heb ik niet per se nodig. Van een jongeman die dronken op een fuif staat te dansen, word ik even gelukkig.”

Maar de dj heeft er vooral veel goesting in. “Ik ben benieuwd wat het gaat geven. Het merendeel van de muziek die ik draai, is Vlaams. Dat zal misschien wat minder overkomen bij een internationaal publiek. Maar Tomorrowland boekt dj Yolotanker, dus ik ga hen dat dan ook geven”, klinkt het.

Vrijdag mag dj Yolotanker het beste van zichzelf geven op het Risepodium, vlak voor de Nederlandse memetechnodj’s Gladde Paling, Natte Visstick en co. De gemene deler? Een hoog comedygehalte en een goeie dosis zelfspot. “Maar ik zie mijzelf meer als een uit de hand gelopen trouwdj die nét iets harder draait qua tempo en volume dan dat je van een trouwfeestdj gewend bent”, grinnikt Yorrick. “Memetechno is heel tof, maar een hele set lang reclamejingles draaien, zou voor mij wat te veel van het goede zijn. Verwacht in mijn set vooral klassiekers als Summer Jam of Les Lacs du Connemara.”

Na zijn set gaat Yorrick zelf even op verkenning doorheen het Tomorrowlandterrein. “Ik ga zeker naar Tiësto kijken. Die man is echt mijn jeugd geweest. Dat ik op dezelfde dag als hij op hetzelfde festival mag draaien, is echt wel maf”, klinkt het.

“Er werd mij gevraagd om vanavond op Herentals Feest te draaien, maar dat heb ik dus moeten laten schieten. Het was ongetwijfeld een hoogtepunt van mijn zomer geweest. Ik hoop dat de Herentalsenaren het mij niet kwalijk nemen dat ik voor het internationale publiek heb gekozen”, knipoogt de dj.

Afsluiten doet de Kempenaar graag met een quote voor de People Of Tomorrow. “Don’t do tomorrow, what you can do today.” Onder dat motto trekt de discocowboy richting zijn eerste Tomorrowlandavontuur.

Dj Yolotanker, vrijdag 28 juli om 17u30 op het Risepodium van Tomorrowland. www.tomorrowland.com.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners