Drie doden tijdens rally’s in Italië en Frankrijk

Er zijn vrijdag twee doden gevallen tijdens de rally Targa Florio op het Italiaanse eiland Sicilië, en ook tijdens de rally Lyon-Charbonnières in Frankrijk viel vrijdagavond een dodelijk slachtoffers. Dat bevestigen de organisaties. Bij de slachtoffers waren geen toeschouwers.

Tijdens de rally Targa Florio, een wedstrijd die meetelt voor het Italiaanse kampioenschap, ging het mis op de derde klassementsproef van de dag. Mauro Amendolia en zijn dochter Gemma raakten van de weg af in hun Mini Cooper met het startnummer 29. De 52-jarige Mauro Amendolia overleefde de klap niet, zijn dochter raakte zwaargewond. Bij het ongeval werd ook een veiligheidscommissaris geraakt. Ook hij overleed. De wedstrijd werd meteen gestaakt.

Vrijdagavond was er nog een dodelijk ongeval. Ditmaal op Franse wegen, in de rally Lyon-Charbonnières, de tweede manche van het Franse rallykampioenschap. Tijdens de derde klassementsproef ging de 31-jarige Anthony Perrin van de baan met zijn Citroën Saxo VTS met het startnummer 140. Hij overleed ter plaatse, meldde organisatie ASA Rhône. Zijn co-rijder Vincent Rigaud raakte gewond. Daar gaat de wedstrijd zaterdag verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer