Na het spraakbericht, nu ook het videobericht: WhatsApp introduceert korte videoberichten van 1 minuut  

WhatsApp krijgt een nieuwe functie waarbij gebruikers een kort videobericht van één minuut kunnen sturen. Dat videobericht versturen zou net zo makkelijk moeten lukken als dat van een spraakbericht. De functie zal in de komende week voor iedereen beschikbaar zijn.  

Personen die graag een spraakbericht sturen of ontvangen, hebben iets nieuws om naar uit te kijken. WhatsApp heeft namelijk een nieuwe functie ontwikkeld waarbij gebruikers korte videoberichten kunnen maken met de knop waarmee ze nu spraakberichten sturen. Via die knop naast het tekstveld, kunnen gebruikers wisselen tussen spraakberichten en korte video’s.  

WhatsApp wil gebruikers op die manier stimuleren om meer emoties, reacties en momenten te delen met elkaar. Door de nieuwe knop ingedrukt te houden, kan de gebruiker een video opnemen van maximaal één minuut. Ook handsfree opnemen is een optie.  

BEKIJK - Mark Zuckerberg legt uit hoe je een kort videobericht kan versturen via WhatsApp:

De korte video's verschijnen als een soort bol in je gesprek. Dat laat Mark Zuckerberg - CEO van Meta, het bedrijf dat eigenaar is van WhatsApp - zien op Facebook. Wanneer je op de video klikt, speelt hij af zonder geluid. Als je nogmaals op de video klikt, kan je ook het geluid horen.  

De videoberichten zijn beschermd met end-to-end versleuteling, wat wil zeggen dat de video's beveiligd zijn. Verschillende gebruikers kunnen de functie nu al uittesten, maar de korte videoberichten zullen pas voor iedereen beschikbaar zijn in de komende week.  

Meest gelezen