Axelle (23) was drie jaar dakloos, nu wil ze Miss België worden: “Ik had alleen mijn jas om me warm te houden in de vrieskou”

© Instagram

Een van de meest opvallende kandidaten voor Miss België dit jaar: Axelle Rimanque, 23 jaar uit Leuven en met een verleden als dakloze. “Drie jaar lang”, vertelt ze in een interview met de kranten van Sudpresse.

gjs

Met Miss België associeer je glitter en glamour, maar in het leven van Axelle Rimanque (23) was daar tot voor kort geen sprake van. De Leuvense werkt nu in een tewerkstellingbedrijf voor de horeca, maar aan de kranten van Sudpresse vertelt ze dat haar leven niet altijd over rozen gegaan is.

“Drie jaar lang heb ik geen vaste verblijfplaats gehad en sliep ik in verschillende opvangplaatsen, bij vrienden en zelfs buiten”, zegt ze. “Dat komt omdat ik wegens familiale omstandigheden op mijn 18de al op straat stond. Mijn toenmalig vriendje werd bij hem thuis ook buitengezet. Ik was dus niet alleen.”

De twee sliepen waar ze maar konden, bij vrienden en familie. “Ik heb me toen aangemeld bij het OCMW. Niet lang daarna ging ik uiteen met mijn vriend. Bij mijn nieuwe lief kon ik dan wel slapen, tot diens stiefvader me daar niet meer wilde. Dan heb ik in parken geslapen, in de vrieskou, met alleen een jas om me warm te houden.”

Soms sliep ze ook in de auto van haar vriend, vertelt Axelle, zolang de stiefvader het maar niet zag. Via een opvangcentrum ging het dan naar de oma van haar vriendje, die haar hielp. “Na twee maanden had ik een vaste job, een appartement en mijn eigen leven. Ik ben haar zo dankbaar.”

Met haar verhaal hoopt Axelle het onderwerp dakloosheid in de schijnwerpers te zetten. “Enorm veel mensen leven in schrijnende omstandigheden, en ik zou hen willen kunnen helpen waar nodig.”

Stemmen voor Miss België 2024 kan via de app en via sms: “Stuur MVB 08 naar 6665.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen