Ineos-CEO Jim Ratcliffe en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Ineos-CEO Jim Ratcliffe en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). © Photo News

Na meeting met topman: overheid gaat bank spelen voor Ineos

politiekNee, de Ineos-topman werd eergisteren niet alleen gesust met het feit dat het stikstofdecreet naar het parlement zou verhuizen. Zowel de Vlaamse als de federale overheid gaan ook goedkoper geld lenen aan het bedrijf, dat de omgevingsvergunning voor haar prestigeproject vernietigd zag. “Niemand wil dat Ineos vertrekt en zijn fabriek in een ander land gaat bouwen: dat zou desastreus zijn.”

60 reacties

  • heinz wolf

    9 maanden geleden
    Gesjoemel op het hoogste niveau. Indien überhaupt, aangepaste participatie in het bedrijf, zetel in de raad van bestuur [ingenomen door iemand met kennis van zaken] en deelname aan het bedrijfsresultaat. Ineos zal niet vertrekken. Daarvoor zijn de reeds gedane investeringen veel te hoog en zullen hun expansie plannen te veel vertraging oplopen.
  • Denis Stock

    9 maanden geleden
    Voor het kapitaal plooit iedere partij.
  • Hubert Vanmechelen

    9 maanden geleden
    Tja.., als je het bevolkingsbestand niet wil verkleinen dan moet er meer werk aangetrokken worden.
  • Pat Debal

    9 maanden geleden
    De N-VA ziet liever de rijken en springen om een postje in het bedrijf.En daarom willen ze de Boeren hier weg en alles laten invoeren uit het buitenland om ook van de winsten te delen dat is N-VA
  • Dirk BERX

    9 maanden geleden
    Wat doet de federale regering dan Jokke, om De Wever, Zuhal en Jambon te redden ? De beleefdheids deelname van de Belgische premier via een video verbinding, niet mee gerekend ! Want in die federale regering zit ook nog CD&V, Groen, Vooruit, PS, MR en Ecolo.