© rr

Rottweiler valt Antwerpse studente (20) aan: hond naar asiel

Een 20-jarige Antwerpse studente is vrijdagochtend, voor de ogen van haar klasgenoten, op straat aangevallen door een rottweiler. Ze raakte gewond aan de arm. De politie bracht de hond naar een asiel.

jbs, vdaa

De leerlingen van het zesde jaar Verzorging van het Sint-Norbertusinstituut wandelden vrijdagochtend op de Italiëlei in de richting Park Spoor Noord. Omdat hun sporthal niet beschikbaar was, zouden ze daar een les Lichamelijke Opvoeding krijgen.

Ter hoogte van het kruispunt met de Paardenmarkt liep het mis, toen de leerlingen en hun turnleraar een man met een aangelijnde rottweiler kruisten. Vermoedelijk struikelde het latere slachtoffer, een 20-jarig meisje uit het Antwerpse, waarop de hond bruusk reageerde. Door de forse beweging brak de lederen leiband. De rottweiler stormde op het meisje af en beet haar in de onderarm.

De hond wilde zijn greep pas lossen, toen omstanders en twee verkeersagenten tussenbeide kwamen. Het tienermeisje werd naar het naburige Stuivenbergziekenhuis gebracht. Na de middag mocht ze het ziekenhuis verlaten.

Bewustzijn verloren

Na het incident verwittigde de directie van het Sint-Norbertusziekenhuis onmiddellijk alle ouders van de bewuste klas. “We wilden iedereen zo snel mogelijk op de hoogte brengen, zodat niemand onnodig ongerust hoefde te zijn”, zegt directeur Wilfried De Hert. “Heel wat leerlingen die ooggetuigen waren geweest, waren van slag. Eén leerling verloor zelfs eventjes het bewustzijn. Bij hun terugkomst op school zijn de leerlingen én de turnleraar opgevangen door onze collega’s en door mensen van slachtofferhulp.”

De politie heeft de rottweiler bestuurlijk in beslag genomen. De hond zit in een asiel, waar een dierenarts hem zal onderzoeken. “De eigenaar zal worden verhoord. De feiten worden voorlopig bestempeld als onopzettelijke slagen en verwondingen”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER